Se spune că arta este prezentă în tot ceea ce ne înconjoară, de la frumusețea naturii până la zâmbetele oamenilor cu care ne întâlnim zi de zi. De ceva vreme însă, am observat că oamenii sunt mult prea distrași de “grijile” zilnice și uită să admire frumosul, oriunde este prezent acesta. Am hotărât să organizez o expoziție foto prin care să readuc în atenția brailenilor atracțiile din orașul nostru, pe vremuri apreciate de întreaga țara.


Evenimentul a avut loc într-o însorită zi de duminică, pe 27 august, în Grădina Mare, locul unde sute de brăileni ies săptămânal să se plimbe.
Expoziția foto organizată împreună cu Primăria Municipiului Brăila a fost un succes. Brăilenii au venit în număr foarte mare pentru a admira fotografiile, iar asta mă face să îmi doresc să organizăm astfel de expoziții mai des. Mulți dintre cei care au admirat fotografiile, își rememorau amintirile care îi leagă de locurile surprinse în fotografiile noastre.


Au fost expuse fotografii cu Biserica Greaca, Strada Regală și cu alte simboluri care reprezintă tărâmul brăilean. Acestea au fost realizate de Lucian Crestez, Ciprian Costache, Sorin Rizu, Ciprian Chirilă, Loredana Bardaș, Dragoș Custură, Codrin Novacescu și Barbosu’ Production, iar decorul expoziției a fost pus la dispoziție de către Sayes Atelier.


Îmi doresc ca expoziile de genul acesteia  să devină o tradiție și să organizăm mai des astfel de evenimente care să încânte brăilenii ieșiți la promenadă.

Le mulțumesc tuturor celor care au participat la organizarea acestei expoziții și sper ca pe viitor să le arătăm brailenilor cât mai multe fotografii cu orașul nostru frumos, animat de agitația urbană de zi cu zi.


A fost o plăcere să schimb câteva cuvinte cu oamenii care ne-au vizitat, oameni interesați de fotografie și de orașul Brăila.