Fac tot posibilul pentru a-mi păstra orizonturile deschise, las fiecare eveniment fotografiat să mă învețe ceva, dar aștept cu nerăbdare interacțiunile cu oameni care fac meseria aceasta cu pasiune. Cel mai recent eveniment la care am participat a fost Convenția WeddingStaff, un eveniment la care participă anual zeci de fotografi din toată țara.Eu am mers împreună cu Bobo – colegul meu videograf și Alexandru Pădureț, clientul meu (îi voi fotografia nunta in anul urmator) pasionat de fotografie.

Anul acesta s-a desfășurat la Târgu Mureș în perioada 5-7 septembrie și a fost organizat de Daniel Chindea, Marius Agrigoroaei și Laurențiu Sălcăian. Speakerii evenimentului au fost Sabina Mladin, Sabina Cornovac, Rareș Ion, Vlad Lodoabă, Radu Postatny, Marian Cristea, Ioan Bragheșiu, Liviu Popica, Hajdu Tamaș si Daniel Chindea. Le mulțumesc pentru că ne-au împărtășit din experiențele lor.

Pe lângă prezentările din cadrul convenției, fiecare trainer a ținut workshop-uri opționale, iar eu am participat la cel susținut de Marian Cristea. Printre temele abordate au fost: cum sa ne folosim de lumina naturala, elementele compoziției în fotografie – background and foreground, reguli de posing și echilibru în fotografie – cum sa construim un moment natural, sa construim o relatie cu subiectii din fata noastra. Workshop-ul lui Marian Cristea a conținut și o parte practică, iar aceasta a avut loc în curtea Universității Dimitrie Cantemir și a constat în fotografierea unui cuplu. După terminarea sesiunii foto ne-a prezentat modul lui de editare și am discutat asupra fotografiilor.

În cadrul acestei experiențe m-am împrietenit cu mulți fotografi din țară și am acumulat foarte multe informații despre fotografie. Mi-am propus să particip la cât mai multe evenimente de acest gen, dar cu prima ocazie voi participa la un workshop extins susținut de Marian Cristea.